Fietstocht Venlo
First Cradle to Cradle tour in the world

Organisatie: stichting VenloSpelen / CitySpelen

 

Stadswandeling Venlo is in samenwerking met de gemeente Venlo ontwikkeld. Graag delen we onze trots met mede-venlonaren.

De initiatiefnemers zijn:

• Peter van de Ven   
• Henriette Stroucken  |  06-30230029  |   info@stadswandelingvenlo.nl  

Enkele eerdere projecten die wij samen bedachten, organiseerden en uitvoerden. O.a. :

• De duurzame winkelstraat Venlo
• Vensters op Duurzaamheid
• Koninkrijk Bhutan naar wereldtentoonstelling Floriade halen met Erica Terpstra en oud-minister Cramer als ambassadeurs.   Met als doel nieuwe, structurele en duurzame verbindingen te leggen om kennis en ervaring te delen.  
• VenloSpelen KazerneKwartier, VenloSpelen in de wijk.(Soep & Spelen). 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Persbericht 27 december 2016

Stadswandeling ‘de geheimen van Venlo’ zo goed als uitverkocht

Uit de vele aanmeldingen blijkt dat de interesse voor stadswandeling ‘de geheimen van Venlo’  groot is. De verwachtingen van de organisatie zijn overtroffen. De meest populaire vertrektijden zijn uitverkocht en bij de andere vertrektijden zijn er slechts enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan nog tot en met zondag 4 september.

‘De geheimen van Venlo’ belooft een belevenis te worden voor alle zintuigen. Enkele van de knooppunten op de route, die door Blerick en Venlo voert, zijn onverwacht en interactief en zelfs voor de meest doorgewinterde Venlo-kenner een verrassing. Delen van de wandeling zijn reeds in beeld gebracht door een Taiwanese filmcrew en worden verwerkt in een grote documentaire.

Cradle to Cradle Stadskantoor

Hoogtepunt van de wandeling blijft, letterlijk, het magnifieke uitzicht vanaf ons nieuwe Cradle to Cradle stadskantoor. Dit duurzame stadskantoor, we verklappen alvast een klein geheimpje, verdient zich zelf vanaf jaar 1 terug in de exploitatiekosten. Naast energiebesparingen leveren ook de zachte inverdieneffecten, zoals afname van het ziekteverzuim, een forse besparing op voor de gemeentelijke organisatie.   . 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

persbericht 2 augustus 2016 

Unieke try-out stadswandeling; ‘de verborgen geheimen van Venlo’
‘Geniet vóór de officiële opening van het uitzicht van ons nieuwe, groene stadskantoor’

Op zondagmorgen 11 september 2016 vindt een unieke stadswandeling plaats in onze bijzondere stad. De wandeling voert langs tal van plaatsen waar normaal gesproken de deur gesloten blijft. De wandelaar ervaart onderweg opmerkelijke kunst onder andere in samenwerking met Museum Van Bommel van Dam. Daarnaast beleeft hij  /zij  bijzondere momenten die alleen op 11 september te beleven zijn én er worden enkele Venlose geheimen onthuld. Als kers op de taart eindigt deze interactieve wandeling op het dak van ons splinternieuwe stadskantoor, enkele weken voor de officiële opening.

In het weekend van 10 en 11 september vindt eveneens de Open Monumentendag plaats met als motto; ‘Iconen en Symbolen’. Ons stadskantoor was tijdens de bouw al een icoon van duurzaamheid en wordt vast en zeker een monument van de toekomst. Door het interactieve karakter van de wandeling is het aantal deelnemers beperkt waardoor snel inschrijven noodzakelijk is (hiervoor geldt de volgorde van aanmelding).


We kijken op 11 september naar ons rijke verleden én naar onze ambitieuze toekomst. Wij zijn trots dat een Taiwanese cameraploeg opnames maakt tijdens de wandeling voor een documentaire over de Cradle to Cradle koploperspositie van Venlo.

Via het KazerneKwartier start de compacte wandelroute van ca. 5 km.  De wandelaars vertrekken groepsgewijs en wandelen ca. 1,5 uur.  Wij vragen een bijdrage van € 5,--. Deze is incl. 2 drankjes, een versnapering en een gift aan Emmaus-Feniks ten behoeve van de dak- en thuislozenopvang. De wandeling is een initiatief van Stichting CitySpelen in samenwerking met de gemeente Venlo. Aanmelden en meer informatie op: www.stadswandelingvenlo.nl